Translate

dijous, 21 d’agost del 2014

Notes.Agost 2014

Notes.Agost 2014

Tenim l`anticiclò de les Açores molt lluny de la nostra zona,i tant sols els dies de treva sòn a causa de petites falques anticiclòniques que ens fan recordar que som a l`estiu.

Isobàric dia 1.Font SMC

Una sortida del sol del dia 1 amb núvols presagi del mal temps que indica la seva continuïtat  les jornades següents.


Radar dia 1 a la tarda.Font SMC

Temps poc estiuenc el que fa la primera decena del mes amb tempestes i ,temperatures bastant per sota de les habituals.Tempestes fortes al Collsacabra i altres punts de la comarca per exemple el dia 6 a Vic van registrar 56.2 mm,a Sant Julià V. 43.1 mm,Gurb 39.7 mm,Borgonya 34.4 mm i a Roda  7.0 mm.Llamps i llampecs a Roda la nit del dia 4.

Isobàric dia 6.Font wetterzentrale
Com es pot obsevar en el mapa un regitzell de fronts atlàntics van entrant a la península inestabilitzant el temps.Una situació molt diferent de la que fa al nord del continent,les temperatures per sobre dels 30º sovintegen a Escandinàvia i a Russia.
El dia 15 es va veure la neu al Pirineu Central a cotes altes (2800 m);a Espot 1.2º,Ulldeter 2.8º i 4.0º  Núria..El dia 16 a Ulldeter (2410 m) temp màx 4.6º,mín 3.9º.
Fins el dia 20 s`han registrat 10 dies de precipitació apreciable al nostre observatori acumulant-se 58.9 mm.La nit del dia 20 al 21 pluja continua i abundant,observi`s la imatge del radar com a la nostra zona i formant un arc de precipitació al NE de la comarca d`Osona, la col.loració taronja ens indica,tal com va ser,pluja forta.

Imatge del radar la nit del dia 20.Font SMC


Precipitacio registrades els dies 20-21.Font SMC


Neu als Alps el dia 20 per sobre dels 2600 m.



Massa nuvolosa avançant cap al NE de la península,el front i l`aire fred en altura donarien importants precipitacions.Font.Meteosat.com

Dia 22 al migdia,la linea blava indica la massa d`aire més fred i inestable.Font SMC
La forta tempesta que ens va afectar al matí va deixar en poc menys de 30 minuts 32.2 mm.Observi`s la imatge del radar, al NE està situat un dels nuclis més actius i desplaçant-se W-E.Font SMC

Mapa de llamps de les primeres hores del matí del dia 22.Font SMC
El front de tempestes ben marcat,arribant a la nostra zona amb nuclis de forta intensitat de precipitació Font SMC.Imatge poc abans de l`inici de la tempesta
Mapa de llamps de bona part de la jornada de divendres dia 22.Font SMC

Llistat de les precipitacions registrades a les estacions oficials.Font SMC


.Bona part d`Europa amb valors mitjans enttre 1ºC i 3ºC per sota de la mitjana.Font NOAA

Isobàric dia 26 d`agost.Rosari de borrasques a l`Atlàntic.Font wetterzentrale
Entre elds dies 23 a 27 ha anat vinguen grups de congonyes del nord d`Europa,es compten per centenars.


Entre el dilluns 25 i el 29 d`agost les temperatures han estat càlies assolint una temperatura màxima el dia 26 de 32.5ºC, i la esta dels dies al voltant dels 30º.El temps no s`ha acabat d`estabilitat apareguent nuclis de tempesta,localitzats però forts per exemple: el dia 27 amb 35.5 mm a Sant Pau de S.,o el dia 28 a Planoles amb 46.0 mm,i també el dia 29 amb 33.3 mm a Perafita i 24.2 mm a Torelló.

Tempestes de la tarda del dia 29.Font SMC


Poder trobar  les següent informació en aquest enllaços.
Dades meteorolològic (resum mensual)
Album fotogràfic
Resum estiu 2014










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada