Translate

dissabte, 31 de gener del 2015

Notes.Gener 2015

Notes.

Anticiclò potent a bona part d`Europa.
Primera quinzena del mes monòtona,encapcelada per fortes inversions térmiques,boires espesses i persistents i baixes temperatures.Jornades calcades i només amb petites variacions en la durada de les boires,sovint allargant-se fins al migdia.

Isibàric dia 16
 Un front Atlàntic trenca l`estacament de les darreres setmanes donant inici a un temps més canviant i inestable i també el més plujòs del mes.Entre els dies 16 a 20 s enregistren 14.1 mm gairebé tota la pluja del mes que finalment acumularien 15.1 mm.La pluges deixen passar a una falca anticiclònica i retorn de boires espesses.El dia 24 registrem la mínima aboluta del mes amb 5.5ºC.
El dia 25 un brusc canvi de temps ens retorna l`agitació hivernal i més entretinguda.
Isobàric dia 25

 Ventaval imponent i brusc el dia 25 amb un cop màxim a Roda/Les Masies de 93 Km/h NNW causant desperfectes lleuges a les edificacions.

Dades de l`anemòmetre.

Cops màxims de vent dia 25.
Isobàric dia 29.
Gruixos de neu.Font SMC
La nova situació atmosfèrica que va començar de manera sobtada el dia 25 es perllonga encara més dies,evolucionant a una situació plenament hivernal,cada cop més freda i humida alternant-se amb vents forts.

El Turò de l`Home el dia 27.Font Llucià Garlera.

Vent del dia 29 finsa les 3 h.


Dia 31

La tarda del dia 31 ens va sorprendre la formació d`una tempesta amb aparell elèctric.A les 14:41 h T.U , cop màxim de vent va assolir 68 Km/h acompanyat d`un curt i intens xàfeg d`aigua i calabruix.

Desenvolupament de la nuvolada.


Dues imatges de la webcam on es poden veure en primer loc la formació de potents cúmuls i la segona l aproximació del front de pluja i calabruix .


La tempesta vista des de la comarca del Bages,

 Album fotogràfic
Dades Gener


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada